Faktaside om oss‎ > ‎

Tisleidalen

 
Vasetdansen ligger i Tisleidalen, som er en del av Valdres.

Tisleidalen har fra naturens side mange ressurser som er sjeldne i våre dager. Friskt fjellvann, gode fiskemuligheter, variert turterreng og storslått natur. Elva Tisleia snor seg gjennom campingen og er en av Norges beste fjellørretelver.

Tisleidalen har et variert dyreliv både sommer og vinter. Er du interessert vil du kunne oppleve skogens konge, elgen, eller småvilt som rev, hare og skogsfugler på nært hold.

I Tisleidalen er det ennå aktiv seterdrift med husdyr som går fritt på sommerbeite. Enkelte setre tar imot gjester og serverer stølskost. Ønsker du å gå fotturer eller sykle en tur i skog og fjell har vi mange fine ruter med eget turkart.

Terrenget er variert og du vil finne små idylliske tjern, fosser, jettegryter, stier eller fjeltopper. Ønsker du andre aktiviteter er det kort avstand til f.eks. badeland, folkemuseum, hestesenter, stavkirke, go-cart bane og golfbaner.

Du vil også finne en rekke gode turforslag på WEB siden til Nedre Fløten Hytteeierlag

Alle ønsker vel å oppleve vinteren i sitt mangfold. Tisleidalen har tilbud for alle, enten en ønsker å benytte seg av alpinbakken eller skiløypene i skog og fjell.

Fjellområdene rundt Vasetdansen innbyr til både korte og lange turer. Mil på mil over vidder og fjell med merkede to spors skiløyper gir utfordringer til både amatør og aktiv.

Brattstølen skisenter er et yndet sted for alle som elsker fart og spenning. Bakken er populær for hele familien og ypperlig for brett- og telemarkkjørere. Skisenteret har skiskole, skiutleie og varmestue med kafè.  Du finner mer om Brattstølen under menyvalgene til venstre på WEB siden.